Perfecte koffie en een hogere omzet dankzij de Franke FoamMaster 850

Een totale ommekeer in de koffieverkoop bracht de Franke FoamMaster 850 bij «Family Express», een convenienceketen met 60 filialen in Valparaiso (Indiana, USA) teweeg. Het succesrecept? Dankzij het koffieassortiment van de FoamMasters 850 is het nu mogelijk om veel meer koppen koffie te verkopen, hogere marges te realiseren en nieuwe klanten de zaak binnen te lokken.


Lees de succes story van de FoamMaster 850 bij Family Express

logo

De uitgangssituatie

Al jaren zag «Family Express» de koffieverkoop steeds verder teruglopen – de oorzaak van die teruggang zat hem voornamelijk in de veranderde behoeften bij de consument. De eisen aan de kwaliteit van warme en koude dranken lagen al lang op caféniveau en een heel stuk hoger dan wat het eenvoudige assortiment van de shops te bieden had.

bla

Nieuw koffieconcept

«Family Express» ontwikkelde daarom een nieuw koffieconcept en koos volledig voor de FoamMaster 850 van Franke. Onze doelstelling daarbij was om optimale koffie aan te bieden van een kwaliteit die minimaal net zo goed is als in een gespecialiseerd café.

Recept voor duurzaam succes: volmaakt koffiegenot

De Franke FoamMaster 850 overtuigt niet alleen door zijn unieke koffiekwaliteit, maar evenzeer door zijn eenvoudige touchscreen-bediening. De menugestuurde bediening leidt de «Family Express» klanten snel en comfortabel intuïtief naar de meest gewilde koffie- en melkcreaties. Uiteraard van constant dezelfde hoge kwaliteit

Een lonende investering

De investering in de Franke FoamMaster 850 loonde de moeite, omdat de klanten graag bereid bleken om voor optimale kwaliteit en keuzevariatie meer te betalen. Zo kon de winstmarge met 20 cent per kopje worden verbeterd. Dus bij meerdere honderdduizend kopjes per jaar: een heel voordelige rekensom!

Genieten van succes

Gus Olympidis, oprichter en ceo van «Family Express», is over het succes en de FoamMaster 850-premiumkwaliteit meer dan enthousiast: «Ik zou zonder één seconde te twijfelen precies weer hetzelfde doen.»

De fantastische wereld van Franke koffiemachines