Voortdurend weten wat er speelt – de netwerk-gekoppelde koffiemachine

Uw koffiemachines aangesloten op het internet? Dat is tegenwoordig niet langer een toekomstvisie. U hebt nu online toegang tot elke Franke koffiemachine in uw filiaal: u ziet, welke dranken in welke regio's het best verkopen en hoe vaak uw medewerkers de machines reinigen. En omdat het systeem tijdig informeert over de uit te voeren onderhoudsbeurten, voorkomt u onnodige uitvaltijden.


Hartelijk welkom in het digitale tijdperk

Zou het niet fantastisch zijn om storingsmeldingen van uw koffiemachine real time op uw smartphone te ontvangen of preventief onderdelen te vervangen om zo uitval te minimaliseren? Met een Franke koffiemachine IoT (Internet of Things) en ondersteuning van onze vakkundige monteurs zijn deze servicemogelijkheden binnenkort state-of- the-art.

Groei door netwerk-gekoppelde koffiemachines

Pelican Rouge, een internationaal opererende cateringonderneming, exploiteert voor TOTAL in België meer dan 210 Franke FoamMaster 850 koffiemachines. TOTAL bewaakt alle machines centraal. Op een dashboard zien de medewerkers, welke dranken er verkocht worden, op welke wijze de klanten betalen, of de machines correct onderhouden worden en of deze goed en betrouwbaar werken. Via het systeem kunnen bovendien alle drankprijzen van de zelfbedieningsautomaten centraal worden aangepast.

Lees meer over de Franke FoamMaster 850

Een flink concurrentievoordeel

Voortaan wordt u door onze machines niet alleen met gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie verwend. Netwerkkoppeling helpt u nog een stap verder vooruit. Informatie over drankverkoopstatistieken en machinereinigingsprocedures wordt voor u een concurrentievoordeel, want daarmee realiseert u hogere omzetten dankzij optimalisatie van uw drankenassortiment en minimalisatie van de uitvaltijd.

Kijk video

Eenvoudige communicatie

Real time communicatie en informatie in 2 richtingen: de telemetrie-module maakt gebruik van gestandaardiseerde protocollen en interfaces. Deze draait op standaardsoftware en een op maat gesneden frontend-oplossing.

Koffiemachine IoT

De technische bijzonderheden in één oogopslag:

  • Klantspecifieke hardware en Linux-gebaseerde software
  • Gateway-webdiensten voor integratie van andere data (bijv. reporting-, ERP-systemen enz.)
  • Centrale administratie van verkoopautomaatsystemen (chip-terminals, muntautomaten, NFC-identificatie en nog veel meer)
  • Overzichtelijk dashboard, waarop alle geregistreerde gegevens worden afgebeeld