Ruostumaton teräs

MMX651_SF_770x365

 

Franke-pesupöydät ja altaat on valmistettu parhaasta austeniittisestä ruostumattomasta teräksestä, joka takaa pöydän kestävyyden normaaleissa kotitalouden käyttöolosuhteissa.

Vinkkejä puhdistukseen

Pesupöydän ja altaan puhdistus- ja hoito-ohjeet

Päivittäinen hoito
Pesupöytä tulisi huuhdella ja kuivata jokaisen käytön jälkeen, jottei pinta jää läikikkääksi.

 

Perusteellinen puhdistus
Joskus on syytä puhdistaa pesupöydän tai altaan pinta perusteellisesti. Puhdistukseen voidaan käyttää nestemäistä hankausainetta. Pöytä voidaan tarvittaessa puhdistaa myös kostealla hankausjauheeseen kastetulla joko kankaalla tai puhdistusliinalla.

Pesupöydän tai altaan pintaan saattaa muodostua harmaita läikkiä tai värjäymiä, jotka johtuvat veden kovuudesta. Vesi sisältää tällöin esim. kalsiumia ja piitä, jotka veden kuivuessa jäävät pöydän pinnalle. Nämä saadaan poistettua puhdistamalla pinta ruokaetikkaliuoksella ja huuhtomalla hyvin sen jälkeen. myös pesuainetoimittajilla on saatavilla erilaisia pesuaineliuoksia, joita voidaan käyttää vaikeiden tahrojen poistamiseen laimentamattomana. tällaisen puhdistuksen jälkeen on pöytä huuhdeltava ja kuivattava hyvin.

Käytön jäljet näkyvät kiiltäväpintaisessa pesupöydässä.
Tavarataloissa on myytävänä erilaisia ruostumattoman teräspinnan puhdistamiseen tarkoitettuja aineita, joilla vaikeammatkin tahrat irtoavat.
Franke Finlandin oma tuote on Twister koodilla 112.007.715, Clean One 130830 (erityisesti liesikupujen RST pinnan puhdistukseen), joita on saatavana LVI-liikkeistä ja rautakaupoista.
Käyttöohjeita noudattaen nämä aineet ovat turvallisia käyttää.

Huomioi seuraavaa
  • Älä käytä muovisia tai muusta materiaalista valmistettuja pesuvateja altaissa, koska ne saattavat aiheuttaa syviä naarmuja allasosaan.
  • Suola, suolaliuokset, hapot, hedelmämehut, valkaisuaineet, hopeanpuhdistusaineet ja tapettiliisteri jättävät jäljen jo lyhyessä ajassa. Jos niitä joutuu pöydän pinnalle, pese huuhtele ja kuivaa pinta.
  • Älä koskaan puhdista pöytää hankausjauheella tai teräsvillalla, koska ne naarmuttavat teräksen pinnan.
Naarmuuntuminen

Ruostumaton teräs naarmuuntuu aina käytössä, olipa sitten kyseessä Franken tai kilpailijoiden samasta materiaalista valmistama pesupöytä tai allas. Kiiltopinnassa naarmut näkyvät aluksi varsin selvästi, mutta ajan kuluessa pinta himmenee (patinoituu) hieman ja yksittäiset naarmut eivät enää erotu muiden joukosta kuten alussa.
Säännöllisellä puhdistuksella on tärkeä merkitys pinnan ulkonäölle.

Ruoste läikät

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu allas ei ruostu. Rst-allas kestää normaalit kotitalouksien aineet loistavasti. Mikäli altaan pinnalla on ruosteläikkä, se johtuu ulkopuolisen aineen ruostumisesta altaan pinnalla, ei itse altaan ruostumisesta
Tämä läikkä poistetaan, kuten muutkin likatahrat puhdistamalla pinta puhdistusaineella ja tarvittaessa hankaamalla riittävästi, jotta tahra irtoaa.

Materiaali kartta
file

Franke on kehittänyt tämän kartan auttamaan materiaalien eri ominaisuuksien vertailua.

 

Sen tarkoituksena on antaa viitteitä eri ominaisuuksista: 10 pistettä, paras testattu materiaali kyseisen ominaisuuden suhteen. Esimerkiksi ruostumaton teräs on erittäin hygieeninen materiaali.