Fragranite

file
Værd at vide

Fragranit er et optimalt blandingsprodukt af ca. 80% quartz granulat og 20% akryl. Dette gør vaskens overflade ekstrem hårdfør overfor ridser.

Pleje & vedligehold

Fragranit vaske er alle lavet af gennemfarvet quatz granulat, som kan modstå pletter. Undersøgelser viser, at misfarvning af kompositvaske er langt mere udbredt i områder med ”hårdt” vand pga. kalkens tendens til at aflejre sig i vasken. Derfor er det ikke vasken, men typisk kalken som efterfølgende bliver misfarvet af te, kaffe osv. Brug af blegemiddel anbefales ikke, da det kun bleger pletten i stedet for at fjerne den. Brug i stedet almindelig kalkfjerner (spray) lad det trække lidt, og rengør derefter med nylon siden af grydesvamp eller lign. eventuelt gentag proceduren. Hvis vasken er hårdt angrebet af kalk kan man fylde vasken med varmt vand. Tilføj en opvasketabs og lad vasken stå i blød natten over. Rengør derefter med grydesvamp og skyl efter med vand.

Frugtsafter, kaffe, vin og rengøringsmidler, som bruges dagligt i husholdningen, efterlader ingen spor på overfladen. (ved vaske i lyse nuancer, anbefales det, at der skylles efter med vand).

Før rengøring
file

Efter rengøring
file

Rengør vasken dagligt med opvaskebørsten, opvaskemiddel og derefter aftørring. Derved minimeres risikoen for eksterne angreb på overfladen samt kalkaflejringer.Undgå

Fragranit vaskene er meget varmebestandige (optil 280°C i perioder af 10 - 15 sek.) så kontakt med varme gryder og pander kan ikke umiddelbart skade dette materiale. Efterlad dog ikke varme emner på overfladen over længere perioder - dette kan medfører permanente skader på overfladen. Ellers benyt bordskåner hvis der er usikkerhed om temperaturen på gryden.

At rengøre Fragranit vaske med Twister.

At udsætte vasken for kemikalier, maling og sterin, da disse kan beskadige eller efterlade mærker på overfladen.