Vaske

Kan man udgå at rustfrit stål bliver ridset?

Nej rustfrit stål vil altid blive ridset, uanset fabrikat. De første ridser vil altid syne voldsommere i starten, men vasken vil med tiden opbygge en patina, således ridserne ikke længere vil virke så markante.

    

Kan man fjerne ”rust” pletter i vasken?

Franke stålvaske er fremstillet af førsteklasses kvalitet stål, som er meget modstandsdygtigt over for pletter, rust og korrosion, og vil uden problemer kunne klare almindelig husholdningsbrug.

 

Misfarvning og mærker på rustfrit stål er typisk forårsaget af eksterne ”angreb” på vaskens overflade, og ikke fra stålet selv. Hvis pletterne ikke kan fjerne ved almindelig rengøring / aftørring, kan de nemt fjernes med Franke Twister eller grydesvamp (OBS! Ikke ståluld).

 

I nogle tilfælde kan man også opleve små partikler fra vandforsyningen, disse forekommer ofte i forbindelse med nye installationer, eller udskiftning af armatur. Disse partikler kan derefter vise sig som brune/”rust” pletter på vaskens overflade. Fjern og rens luftblanderen på armatur, og rengør derefter vasken med Franke Twister eller grydesvamp (nylon siden). Medmindre pletterne/partiklerne fjernes helt vil de dukke op igen, derfor skal man være grundig med rengøring og evt. foretage denne et par gange.

 

En af de bedste måder at pleje vasken på er en let daglig rengøring, med opvaskebørsten, opvaskemiddel og derefter aftørring.

    

Hvordan jeg bedst rengøre min Fragranit vask?

Fragranit vaske er alle lavet af gennemfarvet quatz granulat, som sagtens kan modstå pletter. Undersøgelser viser, at farvning af kompositvaske er langt mere udbredt i områder med ”hårdt” vand pga. kalkens tendens til at aflejre sig i vasken. Derfor er det ikke vasken, men typisk kalken som efterfølgende bliver misfarvet af te, kaffe osv. Brug af blegemiddel anbefales ikke, da det kun bleger pletten i stedet for at fjerne den. Brug i stedet alm. Kalkfjerner (spray) lad det trække lidt, og rengør derefter med grydesvamp eller lign.

 

Normal regelmæssigt rengøring med opvaskebørste og opvaskemiddel og efterfølgende aftørring, vil medvirke til at holde vasken flot, eftersom kalkaflejringer minimeres.

    

Hvordan laver man hul for armatur i Fragranit vask?

Udførelse af hanehul i Fragranitvaske.

 

  1. Pak vasken ud af kasse og søg for den ligger 100% stabilt. Evt. monter vasken først.
  2. Sikre mærkat/klistermærke er centreret i det forborede​​ hanehul.
  3. Placér dorn, skruetrækker eller lign. på mærkat, og slå hullet ud (ALTID fra toppen af vask)
  4. Slå derefter hullet ”rent” med dorn, skruetrækker, indtil armatur passer i hullet.