Tectonite

file

Tectonite er er nyt innovativt glasfiber materiale specielt udviklet af Franke til brug i produktion af køkkenvaske. Materialet er utrolig let, stærk og har en silkemat struktur i overfladen.

Tectonite vaskene er meget varmebestandige (optil 300°C i perioder af 10 - 15 sek.) så kontakt med varme gryder og pander kan ikke umiddelbart skade dette materiale. Efterlad dog ikke varme emner på overfladen over længere perioder - dette kan medføre permanente skader på overfladen. Ellers benyt bordskåner hvis der er usikkerhed om temperaturen på gryden.

Ridsefast:

Tectonite coatingen gør overfladen meget robust og hårdfør overfor ridser og skrammer – væsentlig stærkere end på stålvaske. Dog opnås ikke samme hårdhed som på Fragranit vaske.

Modstandsdygtig:

Frugtsafter, kaffe, vin og rengøringsmidler, som bruges dagligt i husholdningen, efterlader ingen spor på overfladen. (ved vaske i lyse nuancer, anbefales det, at der skylles godt efter med vand).

Hvordan jeg bedst rengøre min Tectonite vask?

Tectonite vaske kan modstå pletter. Undersøgelser viser, at misfarvning af Tectonite vaske er langt mere udbredt i områder med ”hårdt” vand pga. kalkens tendens til at aflejre sig i vasken. Derfor er det ikke vasken, men typisk kalken som efterfølgende bliver misfarvet af te, kaffe osv. Brug af blegemiddel anbefales ikke, da det kun bleger pletten i stedet for at fjerne den. Brug i stedet almindelig kalkfjerner (spray) lad det trække lidt, og rengør derefter med nylon siden af grydesvamp eller lign. eventuelt gentag proceduren. Hvis vasken er hård angrebet af kalk kan med fylde vasken med varmt vand. Tilføj en opvasketabs og lad vasken stå i blød natten over. Rengør derefter med grydesvamp og skyl efter med vand.

Før rengøring
file

Efter rengøring
file

Rengør vasken dagligt med opvaskebørsten, opvaskemiddel og derefter aftørring. Derved minimeres risikoen for eksterne angreb på overfladen samt kalkaflejringer.
Slagfast:

Glasfiber materialet i Tectonite vaskene gør dem utrolig salgfaste. Spidse og tunge genstande kan permanent skade overfladen, hvis de rammer direkte ned i vasken med stor kraft. Skaden vil dog typisk kun være af overfladisk og kosmetisk karakter – modsat Fragranit eller porcelæns vaske hvor risikoen for de revner og ødelægges altid vil være større.