Rustfri stål

MMX651_SF_770x365

Franke stålvaske er fremstillet af førsteklasses kvalitet rustfri stål, som er meget modstandsdygtigt over for pletter, rust og korrosion.

Misfarvning og mærker på rustfrit stål er typisk forårsaget af eksterne ”angreb” på vaskens overflade, og ikke fra stålet selv. Hvis pletterne ikke kan fjernes ved almindelig rengøring / aftørring, kan de nemt fjernes med Franke Twister eller grydesvamp (OBS! Ikke ståluld).

I nogle tilfælde kan man også opleve små partikler fra vandforsyningen, disse forekommer ofte i forbindelse med nye installationer, eller udskiftning af armatur. Disse partikler kan derefter vise sig som brune/”rust” pletter på vaskens overflade. Fjern og rens luftblanderen på armatur, og rengør derefter vasken med Franke Twister eller grydesvamp (nylon siden). Medmindre pletterne/partiklerne fjernes helt vil de dukke op igen, derfor skal man være grundig med rengøringen og evt. foretage denne et par gange.

En af de bedste måder at pleje vasken på er en let daglig rengøring, med opvaskebørsten, opvaskemiddel og derefter aftørring.

Undgå:
  • At efterlade: salt, eddike, citronsyre, frugtsaft, sennep, klorin på overfladen i længere tid, da de, i værste tilfælde kan forårsage korrosion/ruste i vasken.
  • At bruge ståluld, det disse afgiver små jernpartikler ved brug, som derefter vil ligge og ruste i bunden af vasken.

Rustfri stål til produktion at køkkenvaske (uanset fabrikat) er ”blød” i overfladen, og vil ved brug blive ridset. Disse ridser bliver dog mindre synlige da stålvasken, med tiden, vil udvikle en patina.

Som verdens største stålvaske producent har Franke meget strenge krav til kvaliteten på vores råvarer. Det anvendte materiale er en rustfri stål af høj kvalitet, som er ude af stand til at ruste ved almindelig husholdningsbrug.