Spoelbakken

Worden de spoelbakken inclusief afvoerplug geleverd?

Standaard wordt de spoelbak inclusief een afvoerplug geleverd maar exclusief de sifon. Voor extra ruimte in uw spoelkast vindt u in ons assortiment de Spazio afvoersets ter vervanging van de sifon.

                     

Hoe of waar kan ik een spoelbak voor vlakke montage (laten) monteren in een reeds bestaande keuken?

Het zelf vervangen van een vlak inbouw spoelbak in een bestaande keuken is niet mogelijk. Dit moet gebeuren bij een bladenfabrikant in de fabriek.

                     

Kun je roestvrijstaal behoeden voor krassen?

Nee. Roestvrijstaal zal altijd krassen. In het begin zullen de krassen duidelijk zichtbaar zijn. In de loop der tijd zullen de krassen langzaam verdwijnen door dagelijks gebruik en onderhoud. Op het roestvrijstalen oppervlak zal een patroon ontstaan dat het roestvrijstaal weer een egale finish geeft. Voor het onderhoud van het roestvrijstaal kunt u het beste vloeibaar schuurmiddel gebruiken (bijv. Cif)

                     

Hoe kan ik "roestpunten" uit mijn spoelbak verwijderen?

Als een van 's werelds grootste verwerkers van roestvrijstaal, zijn de kwaliteit en specificaties van de leveranciers van essentieel belang voor Franke. Het roestvrijstaal dat gebruikt wordt voor de productie van spoelbakken en aanrechten is van de hoogste kwaliteit chroom nikkel staal. Onder normale huishoudelijke omstandigheden kan het roestvrijstaal niet roesten.

 

Desondanks kan het gebeuren dat er bruine plakjes in de spoelbak ontstaan. Deze worden veroorzaakt onder invloed van buitenaf. De bruine plekjes ontstaan doordat ijzerdeeltjes op het roestvrijstaal terecht gekomen zijn. Deze ijzerdeeltjes reageren met het roestvrijstaal waardoor de bruine plekjes ontstaan.

 

Indien de plekjes geconstateerd worden kan men door eenvoudig reinigen de bruine plekjes verwijderen. Op het moment dat het ijzer verwijderd wordt van het roestvrijstaal zal de reactie stoppen. Met een huishoud vloeibaar kan men het roestvrijstaal reinigen, hierna zijn de bruine plekjes verdwenen.

 

Het kan zijn dat de plekjes hardnekkig zijn. Men moet dan het proces een aantal keer herhalen. Eventueel kan men ook gebruik maken van een polijstmiddel om de plekjes te verwijderen (bijv. Protall).

                     

Hoe kan het beste mijn roestvrijstalen spoelbak reinigen?

In het dagelijks gebruik kan men het beste de spoelbak reinigen met water en daarna de spoelbak droogwrijven met een zachte doek. Voor een grondigere reinigingsbeurt kan men gebruikmaken van een vloeibaar schuurmiddel (bijv. Cif). Het vloeibaar schuurmiddel opbrengen met een beetje water, met een schuursponsje de spoelbak schoonmaken. Daarna met water de zeepresten afnemen en de spoelbak droogwrijven met een droge doek. De spoelbak zal u dan weer het glanzende middelpunt zijn in uw keuken.

                     

Hoe kan ik de kunststof snijplank het best reinigen?

De kuststof snijplank is gemaakt van het zeer duurzame Polyethyleen en kan eenvoudig in de afwasmachine gereinigd worden. De snijplank is bestand tegen temperaturen tot een maximum van 100°C. Bij hogere temperaturen zal er een bruine vlek ontstaan op de snijplank.

                     

Hoe kan ik het beste mijn houten snijplank schoonmaken?

Hout is een natuurproduct dat eenvoudig vocht opneemt. Indien de houten snijplank aan één zijde meer vocht opneemt dan aan de andere zijde kan deze kromtrekken. Door de houten snijplank in te wrijven met een goede kwaliteit plantaardige olie kan men het intrekken van vocht verminderen.

 

Door het gebruik van scherpe messen ontstaan kleine sneetjes in het oppervlak van de snijplank. Deze moeten goed schoongeborsteld worden om besmetting van het voedsel te voorkomen. Vermijd het gebruik van een houten snijplank voor het bereiden van vlees, kip of vis.

                     

Wat is de garantie op mijn Franke spoelbak?

Voor een uitgebreid overzicht van de garantievoorwaarden ga naar garantie onder service & informatie.