Maatwerk

Kun je roestvrijstaal behoeden voor krassen?

Nee. Roestvrijstaal zal altijd krassen. In het begin zullen de krassen duidelijk zichtbaar zijn. In de loop der tijd zullen de krassen langzaam verdwijnen door dagelijks gebruik en onderhoud. Op het roestvrijstalen oppervlak zal een patroon ontstaan dat het roestvrijstaal weer een egale finish geeft. Voor het onderhoud van het roestvrijstaal kunt u het beste vloeibaar schuurmiddel gebruiken (bijv. Cif).

                     

Hoe kan ik "roestpunten" uit mijn spoelbak verwijderen?

Als een van 's werelds grootste verwerkers van roestvrijstaal, zijn de kwaliteit en specificaties van de leveranciers van essentieel belang voor Franke. Het roestvrijstaal dat gebruikt wordt voor de productie van spoelbakken en aanrechten is van de hoogste kwaliteit chroom nikkel staal. Onder normale huishoudelijke omstandigheden kan het roestvrijstaal niet roesten.

 

Desondanks kan het gebeuren dat er bruine plakjes in de spoelbak ontstaan. Deze worden veroorzaakt onder invloed van buitenaf. De bruine plekjes ontstaan doordat ijzerdeeltjes op het roestvrijstaal terecht gekomen zijn. Deze ijzerdeeltjes reageren met het roestvrijstaal waardoor de bruine plekjes ontstaan.

 

Indien de plekjes geconstateerd worden kan men door eenvoudig reinigen de bruine plekjes verwijderen. Op het moment dat het ijzer verwijderd wordt van het roestvrijstaal zal de reactie stoppen. Met een huishoud vloeibaar kan men het roestvrijstaal reinigen, hierna zijn de bruine plekjes verdwenen. Het kan zijn dat de plekjes hardnekkig zijn. Men moet dan het proces een aantal keer herhalen. Eventueel kan men ook gebruik maken van een polijstmiddel om de plekjes te verwijderen (bijv. Staalfix).

                     

Hoe kan het beste mijn roestvrijstalen maatwerkproduct reinigen?

In het dagelijks gebruik kan men het beste het maatwerkproduct reinigen met water en daarna de spoelbak droogwrijven met een zachte doek. Voor een grondigere reinigingsbeurt kan men gebruikmaken van een vloeibaar schuurmiddel (bijv. Cif). Het vloeibaar schuurmiddel opbrengen met een beetje water, met een schuursponsje het maatwerkproduct schoonmaken. Daarna met water de zeepresten afnemen en het maatwerkproduct droogwrijven met een droge doek. Het maatwerkproduct zal dan weer het glanzende middelpunt zijn in uw keuken.