Kranen

Kunnen alle kranen gebruikt worden in combinatie met een close-in boiler?

Alle kranen in het programma kunnen gebruikt worden in combinatie met een close-in boiler. Voor de juiste installatie raadpleeg uw installateur.

                     

Kan ik nog onderdelen bestellen van kranen die uit het programma zijn?

Tot 5 jaar na het uit het programma nemen van een kraan zijn er onderdelen beschikbaar. Voor meer informatie neem contact op met Franke Nederland BV tel: +(0)492 585 111.

                     

Er komt weinig water uit mijn kraan?

Dat er weinig water uit de kraan komt kan komen door vervuiling van de perlator. Dit is het zeefje dat in de uitloop van de kraan zit. Met een steeksleutel of waterpomptang kan men het zeefje losdraaien. Het zeefje onder stromend water uitspoelen eventueel laten weken in azijn. Als het zeefje weer schoon is terugzetten in de kraan.

                     

Hoe kan het beste mijn kraan reinigen?

Door géén gebruik te maken van chloor maar van een niet agressief reinigingsmiddel van uw drogist of supermarkt. Gebruik een zachte droge doek voor het reinigen.

                     

Ik heb gehoord dat keramische binnenwerken niet kapot kunnen. Is dit waar?

Keramische binnenwerken hebben onder normale omstandigheden dezelfde levensduur als een kraan. Echter door in het water aanwezige kalkdeeltjes kan het binnenwerk beschadigd worden en lekkage veroorzaken.

                     

Wat is de afmeting van de aansluiting van de flexibele slangen onder een kraan?

Controleer het specificatieblad in de doos. Algemeen hebben de slangen een aansluiting van 15mm.

                     

Wat is de garantie van een Franke kraan?

Franke kranen hebben een unieke 5 jaar all inclusive garantie. Dit betekent bij aankoop van een combinatie van Franke spoelbak en kraan 5 jaar garantie. De garantie heeft betrekking op voorrijkosten, arbeidsloon en materiaalkosten.

 

Voor meer informatie ga naar Franke garantie/garantie kranen.