Hote

Hota trebuie instalată pe un perete de exterior?

Nu, hotele pot fi instalate pe orice perete sau pot fi suspendate de tavan. Pentru instalarea unei hote care va funcţiona in modul recirculare (fără tub de evacuare către exterior) trebuie să achiziţionaţi şi un filtru cu carbon. Aceste filtre se găsesc la partenerii Franke si la centrele de service autorizate.

 

Există mai multe tipuri de filtre cu carbon – puteti afla tipul de filtru de care aveţi nevoie pentru hota dumneavoastră apelând la partenerii Franke sau la centrele de service autorizate.

  

Cu ce curăţ hota din inox?

Hota din inox trebuie curăţată cu un material textil moale impregnat într-o soluţie de apă şi un detergent neutru după care trebuie uscată cu o lavetă pentru a nu rămâne nicio urmă de apă.

 

De asemenea, puteţi să utilizaţi crema inox Franke.

  

Cum curăţ filtrele hotei?

Toate filtrele casetate de la Franke pot fi spălate în chiuvetă cu apă caldă şi un detergent neutru. Filtrele pot fi spălate si în maşina de spălat vase.

  

Unde găsesc filtru cu carbon pentru hota Franke?

Există mai multe tipuri de filtre cu cabon, în funcţie de tipul de hotă Franke achiziţionat. Pentru a cumpăra tipul de filtru de care aveţi nevoie, luaţi legătura cu un partener Franke sau cu centrul de service autorizat.

  

Cum aflu ce putere trebuie să aibă hota?

Pentru ca hota să fie eficientă, aceasta trebuie să aibă capacitatea de a schimba aerul din încăpere de 10 ori pe oră, atunci când este în funcţiune.

 

Pentru a stabili ce tip de hotă este neceasar, mai întâi calculaţi volumul încăperii în care va fi instalată. Cifra se obţine prin înmulţirea lungimii camerei cu lăţimea şi înălţimea. Astfel, dacă bucătăria este 4 x 4 x 2,5 metri, volumul acesteia este de 40m3.

 

Cifra astfel obţinută trebuie înmulţită cu 10 pentru a afla care este fluxul de aer optim pentru acea încăpere, având în vedere faptul că aerul trebuie schimbat de 10 ori pe oră. Astfel, la o bucătărie de 40m3 va fi necesară o putere de evacuare de 40m3 x10=400 m3/oră pentru o ventilare eficientă a acesteia.

file

 

Dacă hota este echipată cu un motor puternic, aceasta poate fi eficientă şi confortabilă chiar şi pe o viteză inferioară celei maxime, viteză pentru care nivelul de zgomot nu este deranjant.

  

Cât de des trebuie schimbat filtrul cu carbon? Pot efectua singur această operaţiune?

Filtrul cu carbon se schimbă foarte uşor şi perioada la care trebuie schimbat depinde de gradul de utilizare a hotei, precum şi de tipul de preparare. În mod normal, filtrul trebuie schimbat la 3-4 luni.

 

Există mai multe tipuri de filtre cu cabon, în funcţie de tipul de hotă Franke achiziţionat. Pentru a cumpăra tipul de filtru de care aveţi nevoie, luaţi legătura cu un partener Franke sau cu centrul de service autorizat.

  

Care este garanţia pentru hotele decorative Franke?

Garanţia pentru hotele decorative Franke acoperă costurile pentru piesele de schimb şi pentru manoperă în cazul defecţiunilor mecanice sau electrice ale aparatului, pentru un interval de 36 de luni de la data achiziţionării produsului. Pentru a beneficia de garanţie trebuie îndeplinite anumite condiţii. Pentru mai multe detalii, vă recomandăm să citiţi certificatul de garanţie care v-a fost înmânat împreună cu produsul.

  

Unde găsesc becuri şi alte piese de schimb pentru hota decorativă Franke? Cui pot să mă adresez dacă apar probleme în funcţionarea hotei decorative Franke?

Vă rugăm să luaţi legătura cu centrele de service autorizate.

  

Se formează condens pe plita cu inducţie şi pe panoul frontal din sticlă al hotei. Cum trebuie să procedez?

Prepararea la plitele cu inducţie este foarte eficientă din punct de vedere energetic. Aceste plitei încălzesc direct recipientul datorită inducţiei electromagnetice şi nu indirect prin intermediul suprafeţei lor.

 

Uneori, deoarece suprafaţa plitei poate avea zone relativ reci, nefiind incălzite de curenţi de aer cald asa cum se intâmplă la plitele cu gaz sau plitele electrice convenţionale, se poate evidenţia un efect secundar de condensare a vaporilor de apă. Astfel, vaporii de apă şi aburul care se produc în timpul preparării condensează pe aceste suprafeţe reci. Cantitatea de condens de pe anumite suprafeţe depinde de mai mulţi factori, inclusiv de temperatura ambientală din bucătărie, de temperatura ambientală a suprafeţelor, de grosimea materialului din care este realizată suprafaţa respectivă şi de tipul de preparare.